ANKARA / ALTINDAĞ - Şehit Hüseyin Gültekin Bilim ve Sanat Merkezi

TÜBİTAK 4007 Altındağ Bilim Festivali: Bilimin Aydınlığında Ulucanlar

Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında desteklenen 118B731 No’lu “Altındağ Bilim Festivali: Bilimin Aydınlığında Ulucanlar” isimli projemiz 11-12-13 Ekim 2018 tarihlerinde Ulucanlar Cezaevi müzesinde başarıyla gerçekleştirildi. Ülkemizde bilim kültürünün oluşabilmesine katkı sunma amacıyla 3 gün boyunca tüm branşlarda toplam 54 çeşit atölye etkinliği gerçekleştirilen projemiz ile Altındağ genelinde bilim şenliği kültürünün oluşturulmasına, öğrenciler, öğretmenler ve akademisyenler arasında bilim iletişimi kurulmasına ve bilim dayanışmasının sağlamasına katkı sunulması hedeflendi.

Bu amaçla projemiz kapsamında, öncelikle doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji alanlarında merak duyulan, sorgulama ve öğrenme isteklerini arttırmaya olanak sağlayan konuların seçildiği  etkileşimli etkinlikler, gösteri, atölye ve laboratuar çalışmaları, söyleşiler, sergi, konser vb. etkinlikler gerçekleştirildi.

Sosyal ve beşeri bilimler alanında ise sosyoekonomik açıdan dezavantajlı grupların yaşadığı Altındağ bölgesinde yer alan katılımcıların toplumsal konulara bilimsel açıdan yaklaşmayı öğrenebilecekleri, kendi toplumsal sorunlarına yönelik bilinçlenme ve farkındalık yaratan  konulardan oluşmasına özen gösterilen atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Ayrıca resim ve müzik gibi sanat alanlarında da gerçekleştirilen atölyelerin yanı sıra Şehit Hüseyin Gültekin Bilim ve Sanat Merkezine devam eden öğrencilerin yıl içerisinde hazırladıkları resimler ve bilimsel posterlerden oluşan bir sergi açıldı. Ve okulumuza devam öğrencilerin katılımıyla okulumuz müzik öğretmeni Ersin Turhal önderliğinde bir konser gerçekleştirildi. Sanat alanında gerçekleştirilen bu etkinlikler yolu ile katılımcıların bilimle sanatın iç içeliğinin farkına varmaları, bilim kültürünün, bilim iletişimi ve bilim dayanışmasının pekişmesi amaçlandı. Ayrıca Bilim Şenliğimiz kapsamında Altındağ ilçesinde bulunan birçok okul tarafından yıl boyu yaptıkları bilimsel çalışmaları sergilemek için stantlar açıldı. Ayrıca Ankara genelinde bir çok okul öğrencileri ile festivalimize ziyaret gerçekleştirdi ve taraflarınca bilim kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunuldu.

Bilim Şenliğimiz adından da anlaşılacağı gibi Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Müzesi Kültür ve Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi. Yakın tarihimize tanıklık eden bu önemli müzenin adının bundan böyle bilimsel etkinliklerle anılması amaçlandı. Bu kapsamda üç gün boyunca müzeyi ziyaret eden toplam katılımcı sayısı 2895 olarak belirlendi. Bu çerçevede Bilim Şenliğimize iştirak eden katılımcıların bir yandan bilimsel yolculuk yaparken diğer yandan müze gezisi ile geçmişe yolculuk yaparak tarih bilinci kazanmalarına katkı sunulmuş oldu.

3000´i aşkın vatandaş ve öğrencilerimizin ziyaret ettiği ve 2000 kişinin kaydı alınarak atölyelere katılımının sağlandığı bu proje kapsamında bize desteklerini sunan İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne teşekkür ederiz. Ayrıca şenliğimize katılım sağlayan Altındağ ve Ankara genelindeki tüm okul öğrenci, müdür ve öğretmenlerine ve kayıt olarak veya olmadan çocuklarını getirerek bu etkinliklerden faydalanmasını sağlayan diğer tüm ailelere ve velilere de teşekkür ederiz.

01-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-2018

Yayın: 01.11.2018 - Güncelleme: 01.11.2018 23:28 - Görüntülenme: 185